airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Inuuneritta Puljen støtter 21 sunde projekter for børn og unge

Paarisa har netop uddelt midler fra Inuuneritta Puljen. Temaet for i år har igen været ”Det gode børneliv” med fokus på sunde fællesskaber, som fremmer trivsel hos børn og unge. Flere af de projekter, som puljen støtter, har fokus på sunde fællesskaber og bevægelse.
2. maj 2023
Der var 30 ansøgere fra Avannaata Kommunia, Kommune Qeqertalik, Qeqqata Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq og der er uddelt midler til 21 projekter. Ansøgningerne viser, at der er stor vilje til at igangsætte sundhedsfremmende tiltag.

Projekterne har fokus på børn og unge, og flere ansøgere skriver, at de ønsker at være med til at fremme god mental sundhed og skabe mere synlighed omkring sunde og inkluderende fællesskaber i lokalsamfundet.

Nogle af de projekter, som er bevilget midler til i år, handler om forskellige former for fysisk aktivitet, som løbe- eller gåture for familier og børn. Andre projekter handler om at tage på lejr med forskellige temaer, eller lære at færdes i naturen for på den måde få et bedre selvværd og selvtillid.

Paarisa finder det meget positivt, at naturen indgår i flere af projekterne. Det er oplagt at bruge naturen, som er en af vores største ressourcer, i det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde. Det styrker menneskets sundhed, både mentalt og fysisk at færdes i naturen. Børn og unge som færdes i naturen, kan bruge disse erfaringer i deres fremtidige liv, når de møder livets udfordringer.

Projekterne som Inuuneritta Puljen støtter i 2023, fordeler sig sådan:

Avannaata Kommunia 5 projekter fik bevilget midler.
Kommune Qeqertalik 12 projekter fik bevilget midler.
Qeqqata Kommunia 1 projekt fik bevilget midler.
Kommuneqarfik Sermersooq 3 projekter fik bevilget midler.
Der er ikke indkommet ansøgninger fra Kommune Kujalleq.

For yderligere oplysninger kontakt afdelingschefen Helena Lynge Møller på telefon +299 34 50 00 eller e-mail: helm@nanoq.gl