Narsaq
Qimarnguik Narsaq
Kan kontaktes på tlf. 38 15 18 mandag til fredag mellem kl. 08:00 -16:00. I weekender og helligdage mellem kl. 16:00 - 08:00 på mobil 49 72 03 (socialvagten).
Qaqortoq
Krisecenteret i Qaqortoq
Kan kontaktes mandag - fredag mellem kl. 08:00 - 16:00 på tlf.: 64 54 22 og mobil nr.: 56 56 17. I weekender og helligdage mellem kl. 16.00 - 08:00, kontakt socialvagten på mobil 49 34 35.
Et krisecenter er et midlertidigt bosted, for kvinder eller mænd, der har været udsat for vold, trusler om vold eller krise i relation til familie- eller samlivsforhold.
På nogle krisecentre har mænd ikke adgang. Kontakt det enkelte krisecenter for særlige oplysninger om adgangsforhold (link til nedenstående oversigt).
Borgeren kan have sine børn med på krisecenteret.
På krisecenteret kan borgeren modtage råd og vejledning til, hvad vedkommende kan gøre i forhold til sin situation.
Ophold på et krisecenter kan ske anonymt.
Det er forskelligt, hvor længe borgeren kan bo på krisecentrene. Nogle steder kan borgeren bo så længe, der er behov for det, eller indtil borgeren får tildelt en bolig. Andre steder er opholdet på krisecenteret tidsbegrænset.
Hvis borgeren opholder sig på krisecenter i længere tid, skal vedkommende kontakte sin sagsbehandler i kommunen.
For at kunne tage ophold på et krisecenter, skal borgeren have været udsat for psykisk eller fysisk vold. Borgeren skal selv henvende sig til krisecentreret.
Det er forskelligt, hvad det koster noget at bo på krisecentrene. Nogle steder er det gratis, og andre steder tager de betaling. Det er muligt at ringe direkte til det lokale krisecenter og høre, hvad de kan tilbyde af hjælp (link til nedenstående oversigt).
Hvis borgeren skal betale for opholdet på krisecenteret, kan vedkommende kontakte en sagsbehandler i socialforvaltningen, som kan hjælpe med at ansøge om økonomisk hjælp (link til kontakt til socialforvaltninger).