airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Socialstyrelsen lancerer digitalt Killiliisa univers

Socialstyrelsen lancerer et Killiliisa-univers på www.paarisa.gl. Her kan du blandt andet finde den prisvindende dokumentar om seksuelle overgreb: ”Lykken skræmmer mig ikke længere” samt en helt ny podcast-serie.
26. maj 2021
I november 2019 havde dokumentaren ”Lykken skræmmer mig ikke længere” premiere, i Nuuk, hvorefter den var på turne i Ilulissat, Aasiaat, Maniitsoq, Narsaq og Tasiilaq.

Efterfølgende har der været en meget bred interesse for filmen, da de medvirkende Gukki Nuka og Kornelia, giver et klart håb om, at man kan komme videre efter at have oplevet seksuelle overgreb i barndommen. Derfor har Paarisa valgt at gøre filmen tilgængelig, så den kan nå ud til endnu flere og have en positiv effekt.

Udover dokumentaren, bliver det også muligt at lytte til podcast-serien ”Killiliisa Podcast” som henvender sig til alle, som gerne vil vide mere om emnet, eller som søger konkrete redskaber til, hvordan man kan forstå andre som har oplevet seksuelle overgreb.

Dokumentarfilmen og podcastene er produceret af Nivaara Films for Paarisa i Socialstyrelsen. De er en del af Killiliisa strategien, som er Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb. Strategien har som mål at skabe positive forandringer, og nedbringe antallet af seksuelle overgreb. Filmen har modtaget to priser, og har været nomineret til flere priser på internationale filmfestivaler.

Det digitale univers vil løbende blive udviklet med understøttende materialer, i form af information, viden, og redskaber til, hvad man kan gøre for at forhindre og forebygge seksuelle overgreb.

Begge materialer henvender sig til den voksne aldersgruppe. Dokumentaren indeholder stærke scener, og egner sig derfor ikke for børn under 15 år. Det anbefales at børn mellem 15 og 18 år er sammen med en voksen, hvis de skal se filmen. Podcastene henvender sig ligeledes til voksne.

Husk at du altid kan ringe eller sms’e til Tusaannga på tlf: 801180 eller sms: 1899, hvis du har brug for at snakke med nogen.

Se Killiliisa universet på www.paarisa.gl

Kontakt
For yderligere information kontakt Karo Thomsen Fleischer i Paarisa, på e-mail katf@nanoq.gl eller tlf. 346613