airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Tillykke til Årets aktive

Ved Maligassiuisut Show uddelte Paarisa, som er en enhed i Socialstyrelsen, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland priser til rollemodeller og ildsjæle inden for idræt og sundhed, som kan være til inspiration for os alle. Maligassiuisut Show blev vist direkte på KNR TV.
10. november 2021

Vinderne af Paarisas konkurrence om at fremme fysisk aktivitet er netop kåret. Årets aktive skole. arbejdsplads og borgere modtog både hyldest og priser ved Maligassiuisut Show den 5. november.

Årets aktive skole er Tasersuup Atuarfia fra Qaqortoq
På Tasersuup Atuarfia har man gennem en målrettet indsats opnået at få mere fysisk aktivitet ind i skoledagen og undervisningen.

Eleverne mærker, hvor godt det føles, når de er aktive og bevæger kroppen. De bliver mere rolige, glade og tilfredse med sig selv.
Ved at indføre fysisk aktivitet i løbet af skoledagen, får de børn, der ikke selv dyrker sport, også en mulighed for at være aktive, og de lærer at bruge kroppen.
Tasersuup Atuarfia viser, hvordan skolen kan danne rammen om et sundt og aktivt fællesskab, hvor fysisk aktivitet i undervisningen fremmer elevernes sammenhold, læring og glæde ved at bevæge sig.

Årets aktive arbejdsplads er Mittarfeqarfiits hovedkontor i Nuuk
Mittarfeqarfiit er en aktiv arbejdsplads, der prioriterer fysisk aktivitet i arbejdstiden, fordi det skaber et godt arbejdsmiljø og giver høj medarbejdertilfredshed.
Sund-MIT er et personalegode for alle medarbejdere, hvor man har mulighed for at træne i arbejdstiden. Medarbejderne har en aktivitetsplan for hele året med aktiviteter både sommer og vinter. Her har medarbejderne blandt andet mulighed for at deltage i fitness, svømning og gåture i fjeldet.
Mittarfeqarfiit viser, hvordan indførelse af fysisk aktivitet i arbejdstiden giver medarbejderne mulighed for en sundere livsstil, samtidig med at det styrker fællesskabet og det sociale samvær på tværs af afdelingerne.

Årets aktive i samfundet er Jens M. Larsen fra Attu
Jens M. Larsen er en ægte ildsjæl, der som foregangsmand i foreningen Arfeq-85 arbejder målrettet for at skabe masser af aktiviteter i løbet af året for børn og unge i Attu.
Mange af aktiviteterne tager udgangspunkt i natur og kultur. I løbet af året arrangerer Jens M. Larsen blandt andet ammassat- og ørredfangst for børn og unge, og han er med til at arrangere hundeslædevæddeløb. Derudover står han for træning i bordtennis, fodbold og arctic sport.
Jens M. Larsen viser, hvordan man som borger kan gøre en stor forskel i samfundet ved at medvirke til at skabe aktive, sunde og inkluderende fællesskaber for børn og unge.


Paarisa ønsker alle vinderne tillykke. Du kan se – eller gense – de korte film om Årets aktive på Paarisa.gl

For yderligere oplysninger kontakt Konstitueret afdelingschef i Paarisa Tina Evaldsen på telefon +299 34 23 94 eller e-mail: tiev@nanoq.gl