airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Støtte til juleaktiviteter for udsatte familier og borgere

Formålet er at støtte op om familier og borgere, der har økonomiske - og andre udfordringer i deres hverdag. En Juleaktivitet er et tilbud om lidt adspredelse i en ellers presset hverdag og kan være med til at give familien og borgere en positiv oplevelse i Juletiden.
27. december 2021

Ligesom i de foregående år varetager Socialstyrelsen uddelingen af støtte til juleaktiviteter for udsatte familier og borgere. Tilskuddet er uddelt bredt geografisk blandt ansøgerne, til 11 byer, og 9 bygder. En lang række byer og bygder har fået tildelt juletilskud, fra Tasiilaq i øst, fra Upernavik til Nanortalik, og bygder over hele landet.

Det betyder, at 41 arrangementer har fået tildelt støtte og der er i alt uddelt tilskud på kr. 430.308,42 kr.

Midlerne går til mange juleaktiviteter. Der laves f.eks. juleklip, deles et julemåltid, eller der bages julegodter ved arrangementer, til både familier og børn. Fælles for juleaktiviteter er, at de er målrettet udsatte familier og borgere.

”Det er dejligt, at det har været muligt at give støtte til afholdelse af de mange arrangementer for udsatte og familier. Alle har brug for gode fælles oplevelser i denne tid” udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge og Familier, Paneeraq Olsen

Billedet er fra Narsaqs Julearrangement i 2020 lige inden ca. 40 børnefamilier indtog forsamlingshuset.

Der var en Julemand og oplæsning af Julehistorie for børn.
Der blev serveret kaffe og te til forældrene og julegodter for børnene.

Kontakt

For nærmere information kontakt:

Ministersekretær Inûna Davidsen: inda@nanoq.gl eller tlf. + 299 25 78 54

Konst. Afdelingschef i Socialstyrelsen Tina Evaldsen: tiev@nanoq.gl eller tlf. +299 56 55 09