airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Uge SEX

Uge SEX finder sted i årets 6. uge, hvor fokus er seksuel sundhed. Her er Naalakkersuisuts målsætning, at forældre og samfund som helhed har ansvaret for både børn og unge kan vokse op i tryghed. Det gælder også at have et sundt seksualliv og indsigt i, hvordan man kan få et sundt seksuelt liv.
11. februar 2022
Uge SEX logo

Paarisa opfordrer alle til at sætte fokus på seksuel sundhed
I forbindelse med uge SEX har Paarisa fået lavet 3 film, som vil blive lanceret på Paarisa.gl i starten af uge 6. Filmene handler om henholdsvis grænser, menstruation, prævention og sex og har til formål, at give de unge viden omkring bl.a. brugen af prævention og hvordan man passer på sig selv og andre. Videoerne vil være tilgængelige for alle inde på Paarisas hjemmeside.

Der vil ligeledes blive lanceret 2 pjecer målrettet forældre til børn i hhv. 1.-3. klasse og 4.-6. klasse. Disse pjecer vil give forældre redskaber til at tale med deres barn om krop, følelser, grænser og andet som har med seksualiteten at gøre. Med disse pjecer ønsker Paarisa at få forældrene på banen og få åbnet op omkring emner, der kan være svære at tale om.

Paarisa har desuden været i kontakt med flere forebyggelseskonsulenter, som ligeledes vil udføre spændende aktiviteter forskellige steder i landet. Til disse spændende aktiviteter er der blevet bestilt merchandise, som vi blive sendt ud til alle landets kommuner.

Paarisa håber med disse tiltag at nå bredt ud til befolkningen. Vi håber med disse aktiviteter, at der vil blive åbnet op for diskussioner og refleksioner om seksuel sundhed og give anledning til at søge mere viden inde for emnet.

Paarisa tager udgangspunkt i Inuuneritta III, hvor målet er, at alle børn og unge skal have et godt liv. Seksuel sundhed spiller en afgørende rolle for vores trivsel og livskvalitet. Derfor er et godt forebyggende og sundhedsfremmende arbejde vigtigt.

Kontakt
For nærmere information kontakt:
Ministersekretær Inûna Davidsen på e-mail: inda@nanoq.gl eller tlf. + 299 25 78 54 eller afdelingschef i Paarisa, Tina Evaldsen på e-mail tiev@nanoq.gl eller tlf. +299 34 23 94.