airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Sunde og inkluderende fællesskaber i Uge 18

Uge 18 markeres over hele landet og har til formål at sætte fokus på og skabe debat om alkoholvaner og drikkemønstre. Det gøres ved at være opmærksom på faktorer, der har en beskyttende effekt.
3. maj 2022

Sunde og inkluderende fællesskaber

 

Beskyttende faktorer er, når vores omgivelser er fyldt med positive påvirkninger, der er med til at udvikle os i en sund retning. Det kan blandt andet være, at:

  • gøre noget aktivt
  • gøre noget sammen
  • gøre noget meningsfuldt

Derfor er årets tema for Uge 18 ”Sunde og inkluderende fællesskaber”, der fokuserer på de beskyttende faktorer.
En måde at inddrage de beskyttende faktorer i sunde og inkluderende fællesskaber kan eksempelvis være at bevæge sig i naturen, dyrke vores kultur, være sammen med familien, samle forråd og spise sammen.

Fællesskaber og aktiviteter, der bygger på kultur og værdier, er for mange forbundet med stor livsglæde, og når børn og deres familier indgår i aktive og meningsfulde fællesskaber i lokalsamfundet, så fremmer det deres mentale sundhed.

Socialstyrelsen har i alt imødekommet 33 ansøgere, der har anmodet om tilskud til afholdelse af Uge 18 arrangementer. Ansøgerne fordeler sig mellem 8 byer og 25 bygder.

Læs mere om Uge 18 på: www.paarisa.gl


For yderligere oplysninger kontakt Afdelingsleder i Paarisa, Tina Evaldsen på telefon +299 34 23 94 eller e-mail: tiev@nanoq.gl