airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Bliv skarpere på at ansøge om tilskud

88 ansøgere har søgt om tilskudsmidler fra Naalakkersuisut. Dette er 40 mindre end sidste år. Det tyder på, at kommuner og institutioner har fået bedre vejledning i, hvad man kan søge.
18. juli 2022

- Det (ref. ansøgningsprocessen) var meget lækkert og meget nemmere. Den var mere lettilgængelig, siger Gerda Fleischer, Plejefamiliekonsulent.

Der er dog fortsat enkelte ansøgere, som ligger udenfor formålet for tilskudsmidlernes fokus. Det skyldes at midlerne som i 2022 varetages af Socialstyrelsen vedrørte området for børn, unge og familier – området er nu henlagt til Departementet for Børn, Unge, Familier og Sundhed. Voksenområdet hører nu under departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender.

Som noget nyt får hver ansøger i år en individuel begrundelse, hvis de har fået afslag eller delvise bevillinger, for at ansøgere bedre kan søge de rigtige tilskud fremadrettet. Det betyder, at ansøgere med formål til voksne henvises til andre tilskud, som også gives til de formål, som finansloven ikke dækker. Tilskuddene som varetages af Socialstyrelsen er udgjort af 2 finanslovskontoer som i alt er 9,4 millioner kroner til projekter med sociale formål for børn, unge og familier. Heraf er 0,4 millioner kroner reserveret til Handicapuge og Juletilskud.

Cirkatal på det samlet tilskud fra forskellige fonde på tværs af Rigsfællesskabet er 9 milliarder kroner. Delvise bevilliger og afslag bliver henvist til disse.

På knappen nedenfor kan du finde links til en række offentlige og private fonde, som uddeler tilskud til socialområdet.