airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Tusaannga har været på besøg ved Børns Vilkår

Børn og unge, som føler sig alene eller har problemer, som de har behov for støtte til at komme igennem, kan henvende sig til rådgivningstelefonen Tusaannga. Når børn og unge kontakter Tusaannga, møder de i den anden ende af røret en voksen rådgiver, der lytter og støtter.
14. oktober 2022
Tusaannga har været på besøg ved Børns Vilkår - her står de allesammen foran Børn Vilkår skilt
Tusaanngas rådgivere møder børn og unge fra hele landet, som har problemer – store som små. Nogle ringer, fordi de har haft et skænderi med en veninde, mens andre ringer, fordi de har det så svært, at de tænker på selvmord. Tusaanngas opgave er at sørge for at ingen skal være alene, når de har det svært. Tusaannga oplever imidlertid, at der er for få børn og unge, som henvender sig til tilbuddet – det skal der gøres noget ved.

Tusaannga har, som et led i at forbedre Tusaanngas indsats til børn og unge, i august været på besøg ved den danske organisation Børns Vilkår. Børns Vilkår arbejder for, at danske børn og unge kan få den hjælp, de har behov for samt at sikre børnenes ret til en god barndom og et godt liv. En af Børns Vilkårs kærneområder er Børnetelefonen, som har eksisteret siden 1987.

Formålet med besøget var at gennemføre en workshop som et skridt mod at indlede et samarbejde mellem Tusaannga og Børns Vilkår. Repræsentanterne fra Tusaannga har i ugens løb mødt forskellige fagspecialister fra Børns Vilkår, som enten arbejder direkte med Børnetelefonens rådgivningstilbud, eller andre som arbejder med markedsføring, data og analyse, bisidderordning og meget mere. Mødet med de forskellige fagpersoner har været til stor inspiration. Særligt det store fokus på børnesyn og barnets stemme hos Børn Vilkår har været givtigt.

- Vi har fået inspiration til, hvordan vi ved at styrke børnenes stemmer gennem Tusaannga kan opnå en unik indsigt i, hvordan børnene oplever deres hverdag og problemer, siger Mette Lange-Nielsen, Specialkonsulent, Tusaannga.

I tillæg har Børns Vilkår også arrangeret forskellige møder med andre aktører på rådgivningsområdet, og Tusaannga fik dermed også anledning til at møde rådgivningstilbuddene; Livslinjen, GirlTalk samt brancheorganisationen RådgivningsDanmark.

Tusaannga takker for det store arbejde, der er lagt i besøget, og har store forventninger til, hvad samarbejdet vil bringe i fremtiden.