airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Familierådslagningens studietur til Danmark

I december 2022 deltog ni repræsentanter fra Avannaata Kommunia, Qeqqata Kommunia, Kommune Qeqertalik og Kommuneqarfik Sermersooq samt fire repræsentanter fra Socialstyren i Familierådslagningens 14-dags studietur til Danmark.
17. februar 2023

Alle repræsentanter fra kommunerne og Socialstyrelsen tog afsted d 5. december og deltog på fire kursusdage i Horsens. Alle deltog i undervisningen der fokuserede på to roller: Initiativtagerrollen og samordneren. Desuden var der fokus på microfaglighed.

 Derefter bød studieturen på to temadage ved Esbjerg Kommune, som er den kommune i Danmark, der har gennemført flest Familierådslagninger med stor succes. Esbjerg Kommune havde tilrettelagt to dage, hvor vi modtog undervisning i børneperspektivet samt koordinatorfunktionen med henblik på at understøtte den administrative og fysiske rammesætning af metoden.

 Ved begge besøg deltog børn, unge og forældre, der selv havde gennemført en rådslagning. De fortalte om forløbet ud fra deres forskellige perspektiver. Derudover fik deltagerne mulighed for at stille spørgsmål. Det gjorde stort indtryk på deltagerne og var til stor inspiration. Hele studieturen var en kæmpe succes.

 Og en mindeværdig oplevelse skete på Horsens Banegård, da turen gik mod Esbjerg. Det var d 13/12, Lucia dag. Her tændte deltagerne deres lys på telefonerne og gik et lille luciaoptog, hvor de sang på grønlandsk. Dette var til stor fryd for folk omkring dem.

Denne oplevelse er et godt billede på det stærke sammenhold, der udviklede sig mellem deltagerne på studieturen. Der har været et stort engagement og nysgerrighed hele turen igennem. Vi er alle kommet tilbage til vores respektive kommuner i Grønland med ny viden, motivation og gåpåmod, hvad angår den fremtidige udvikling og implementering af Familierådslagningsmetoden i Grønland.