airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Mimi Karlsen: Sammen skal vi give et kompetenceløft til kommunale sagsbehandlere

Kommunerne har oplyst tal for kommunale sagsbehandlere for børn og unge samt personer med handicap, som viser, at mange normeringer er besat med relevant socialfagligt uddannede. Men der er et stort antal sagsbehandlere uden relevant socialfaglig uddannelse – og ubesatte stillinger.
7. marts 2023
Mimi Karlsen_Sammen skal vi give et kompetenceløft til kommunale sagsbehandlere
I 4 ud af 5 kommuner er der i alt normeret 83 stillinger, hvor der er ansatte i 64 af normeringerne. Men kun 21 har socialrådgiveruddannelse eller er uddannet rådgiver i socialt arbejde.

Det drejer sig om Kommune Qeqertalik, Qeqqata Kommunia, Avannaata Kommunia og Kommune Kujalleq.

- Trods en høj ansættelsesprocent, er der alt for få med en relevant socialfaglig uddannelse, udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen:

- Vi har behov for flere socialrådgivere og rådgivere i socialt arbejde og vi skal give de mange sagsbehandlere uden relevant socialfaglig uddannelse et kompetenceløft, så vores børn og unge samt personer med handicap er sikret en bedre sagsbehandling. Ved bedre sagsbehandling opnår man bedre levevilkår.

Kommuneqarfik Sermersooq har ikke tal for normeringer, da kommunen ikke er normeringsstyret. Kommunen har oplyst, at antallet af sagsbehandlere på børneområdet i alt er 50,5, hvoraf 27,5 er uddannede socialrådgivere. På voksenområdet er der 6-7 sagsbehandlere, hvoraf tre er uddannede socialrådgivere.

Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen, inviterer til et samarbejde med kommunerne, om et kompetenceløft til de mange sagsbehandlere uden relevant socialfaglig uddannelse.

- Vi ved, at det er en udfordring at få rekrutteret uddannet arbejdskraft i hele landet. Men det skal ikke forhindre os i at skabe bedre vilkår for sagsbehandlerne, siger Mimi Karlsen, som ønsker, at det skal blive mere attraktivt for uddannede at være ansat i kommunerne.

For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge-Petersen på e-mail: nalp@nanoq.gl eller tlf: +299 34 66 41