airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Børn i hele landet laver sund mad sammen i dag

Børn fra 40 klasser på i alt 15 skoler i 6 byer og 7 bygder går i dag, den 10. maj, i køkkenet for at lave lækker og sund mad sammen.
10. maj 2023
Børn laver sundt mad sammen i dag

Det er første gang, at der afholdes en national IGASA-dag, hvor skolebørn fra hele landet deltager til IGASA workshops den samme dag.

IGASA er en workshop for børn på mellemtrinnet, hvor der er fokus på madlavning, fællesskab, sundhed og børns rettigheder.

- Vi vil gerne give børnene en sjov og positiv oplevelse med at lave mad med gode råvarer som fisk og grønt. At lave mad sammen og dele et godt måltid fremmer både sundhed og trivsel og styrker det gode fællesskab, forklarer Helena Lynge Møller, afdelingschef i Paarisa.

Det er Paarisa og UNICEF Grønland, der står bag IGASA i samarbejde med de deltagende skoler og nogle af landets store virksomheder, som sponsorerer råvarer til IGASA 2023.

- Vi vil gerne rette en stor tak til alle de deltagende skoler og ikke mindst til Brugseni, KNI, Pisiffik og Royal Greenland for at sponsorere dagen og donere råvarer og fisk, så børnene kan komme i køkkenet og lave sund og god mad i dag, siger Maliina Abelsen, programchef i UNICEF Grønland.

Alle klasser har modtaget AALISA – IGASA – NERISA kogebøger, materialer om de 10 kostråd, t-shirts og diplomer til børnene. Lærerne står for afholdelse af IGASA 2023 ved hjælp af et instruktørhæfte, som er udviklet af Paarisa og UNICEF Grønland.

 

Fakta om IGASA 2023

Paarisa og UNICEF Grønland samarbejder for at realisere IGASA 2023.

Paarisa arbejder for at fremme sundhed og trivsel i hele Grønland, med et særligt fokus på børn. UNICEF Grønland arbejder for at sikre børns rettigheder.

IGASA 2023 er sponsoreret af Brugseni, KNI, Pisiffik og Royal Greenland, der har leveret råvarer og fisk til alle deltagende klasser.

IGASA er en aktivitet i partnerskabet Kattulluta inuuneritta, som er en indsats under ”Inuuneritta III – Naalakkersuisuts strategi for samarbejdet om det gode børneliv 2020-2030”.

Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt: Afdelingschef i Paarisa, Helena Lynge Møller, på telefon: 34 50 00 eller e-mail: helm@nanoq.gl