airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Nyuddannede kursister i selvmordsforebyggelse i Avannaata Kommunia

I 2022 blev der i samarbejde mellem Paarisa, Center for folkesundhed i Grønland og Avannaata Kommunia uddannet nye instruktører i selvmordsforebyggende kurser.
23. maj 2023
Nyuddannede kursister i selvmordsforebyggelse i Avannaata Kommunia
Uddannelsen for nye instruktører skal sikre at kommunerne selv kan afholde kurser i selvmordsforebyggelse lokalt. Formålet med kurserne er, at kursisterne skal kunne opdage tegn på selvmordstruende adfærd og blive klædt på til at kunne tage den svære samtale med den selvmordstruet.

Dette har resulteret i, at Avannaata Kommunia helt selvstændigt nu har afholdt deres tredje kursus i selvmordsforebyggelse. Kurset er afholdt i bygden Kullorsuaq d. 5-7. maj 2023, hvor i alt 16 deltagere fra forskellige steder i Avannaa mødte frem. Alle deltagerne arbejder til dagligt med børn og unge.
De nye kursister er uddannet til at kunne se tegn på selvmordstruende adfærd og har fået redskaber til at handle på den adfærd gennem samtale.

Tusaannga
Hvis man har tanker om selvmord eller føler sig alene, kan man kontakte Tusaannga på 801180 eller sms 1899 for at få en anonym og gratis samtale med en rådgiver.
Tusaannga er åbent hver dag, døgnet rundt.