airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Socialstyrelsen anerkender kritik

I forbindelse med en artikel i Sermitsiaq/AG den 13.6.2023, vedr. mandlige nattevagter i Ivaaraq, vil Socialstyrelsen præcisere, at der generelt ikke praktiseres diskrimination af hverken køn, etnicitet, alder eller religion mm.
14. juni 2023
Socialstyrelsens logo til nyheder

Dette gælder på alle de selvstyreejede døgninstitutioner og døgntilbud, som Socialstyrelsen drifter. Artiklen i Sermitsiaq/AG beskriver et enkeltstående tilfælde, som handler om et midlertidigt stop af mandlige nattevagter. Dette er for at imødekomme forældrenes ønske og behov for tryghed i en svær tid, på baggrund af det, der er sket.

Socialstyrelsen erkender, at dette midlertidigt stop er i modstrid med Inatsisartutlov om ligestilling af mænd og kvinders § 2 der siger, at det er forbudt at udsætte en kvinde eller en mand for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af køn. Derfor karakteriseres det midlertidige stop af mandlige nattevagter ved institutionen Ivaaraq som direkte forskelsbehandling, idet de mandlige ansatte stilles anderledes udelukkende på baggrund af deres køn. Socialstyrelsen er i tæt dialog med Ivaaraq om at vende tilbage til den almindelige praksis med både mandlige og kvindelige nattevagter.

På Socialstyrelsens vegne
Tina Evaldsen, Styrelseschef