airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Paarisa: Oplysningskampagne om samtykkeloven

Fra 1. juli træder lov om samtykkebaseret voldtægtsbestemmelse i kraft. Det betyder, at det er kriminaliseret at have samleje med en person, der ikke samtykker.
7. juli 2023
Paarisa Oplysningskampagne om samtykkeloven
Paarisa står bag oplysningskampagnen til den brede befolkning om den nye samtykkelov. Kampagnen har generelt til formål at informere om lovens betydning og herunder, hvad samtykke er.

Loven skal sikre at ofre for seksuelle overgreb er rets beskyttet, når de ikke giver samtykke til samleje. Hermed sikres, at hver person har ret til at bestemme over sin egen krop, og at seksuelle handlinger er baseret på frivillighed for alle parter.

Samtykkeloven ændrer ved 1) retten til selvbestemmelse af seksuelle handlinger og integritet, 2) efterforskning og straffesager fokuserer i højere grad på om den seksuelle handling er frivillig for begge parter, og fjerner fokus fra om ofret gjorde modstand og 3) samtykkeloven giver ofre mulighed for at anmelde voldtægter eller voldtægtsforsøg, hvor ofre ikke har gjort modstand.
Forslag til samtykkebaseret voldtægtsbestemmelse


Oplysningskampagnen

I Uge SEX satte Paarisa fokus på samtykke med merchandise i form af PopSockets til mobilen, kondomer, plakater med mere.

Akuersineq popsocketAkuersineq uge sex

Fra første juli kan du besøge www.paarisa.gl/akuersineq, hvor du kan finde:

  • Film til børn, unge og voksne
  • Oftest stillede spørgsmål om samtykke

Se for eksempel denne og flere film på hjemmesiden - du kan også se filmene på KNR fra og med d. 1. juli.:Gå til www.paarisa.gl/akuersineq