airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Handicapuge 41: Nedbrydelse af barrierer og øget handlekraft

Handicapugen 2023 sætter fokus på at nedbryde barrierer og styrke personer med handicaps muligheder og øge deres handlekraft.
31. august 2023
Handicapuge uge 41 - Nedbrydelse af barrierer og øget handlekraft

Personer med handicap oplever fysiske og usynlige barrierer i samfundet og forhindrer dem i at deltage på lige fod med andre i deres dagligdag. Disse begrænsninger kan påvirke deres tro på egne ressourcer og handlekraft.

Derfor sætter handicapugen 41 fokus på at styrke personer med handicaps tro på sig selv- og egne muligheder og øget handlekraft, på individ- gruppe- og samfundsniveau.

Naalakkersuisut ser uddannelsen, arbejdsmarkedet og fællesskabet som afgørende områder for at styrke netop disse, hvilket kan resultere i, at personer med handicap oplever en højere grad af anerkendelse som ressourcepersoner.

Socialstyrelsen vil derfor i forbindelse med handicapuge 41 opfordre personer med handicap til at dele deres erfaringer med, hvordan de har nedbrudt barrierer og dermed styrket egne muligheder og fået mere handlekraft.

Socialstyrelsen opfordrer også lokalsamfundet, kommuner, uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser, foreninger, institutioner og andre organisationer til at dele deres erfaringer omkring deres understøttelse af, at personer med handicap er en del af fællesskabet.

Alle kan komme med deres idéer til, hvordan man på individ-, gruppe- og samfundsniveau kan arbejde videre med dette.

Derudover opfordres borgere og relevante aktører til at afholde arrangementer, som sætter fokus på nedbrydelse af barriere og styrkelse af personer med handicaps muligheder og handlekraft.

Alle kan søge om tilskud til ovenstående arrangementer via socialstyrelsen.gl.

Ansøgningsfristen er torsdag d. 21. september.

Spørgsmål om tilskud til aktiviteter i handicapuge 41 kan sendes til iass@nanoq.gl