airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

800 dagtilbudspersonale opkvalificeret

Sendes af: Departement for Børn og Unge
8. februar 2024
Aqqaluaq B. Egede

Dagtilbudspersonale og dagplejere landet over har fået styrket deres kompetencer til at identificere børn i mistrivsel gennem en omfattende opkvalificeringsindsats.

Naalakkersuisut og den danske regering har i samarbejde besluttet at styrke vilkårene for børn og unge her i landet og igangsat en række tiltag.

Der har blandt andet været fokus på at opkvalificere og udvikle kompetencer hos dagtilbudspersonalet, med særligt fokus på tidlig opsporing af børn i mistrivsel og udsatte positioner:

”Det er en stor gevinst for hele landet, at så mange dagtilbudspersonale har deltaget til opkvalificeringskurserne og fået styrket deres kompetencer. Deres engagement vil have en positiv effekt på førskoleområdet og dette er et af de vigtige skridt i den rigtige retning, for vi har stadig brug for endnu flere,” udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Aqqaluaq B. Egede.

Omkring 800 dagtilbudspersonale og dagplejere, herunder pædagoger, dagplejere, vikarer, køkken- og rengøringspersonale blev opkvalificeret:

”Jeg takker for at jeg har fået muligheden for at deltage i kurset, det har givet mig værktøjer og styrke til mit videre arbejde i dagligdagen”. – Udtaler en medarbejder i en af dagtilbuddene i landet.

Væsentligt for gennemførelsen af opkvalificeringskurserne har været et nært samarbejde med samtlige kommuner.

Formålet med denne vigtige indsats er blevet præsenteret for kommunernes børneudvalg samt forvaltningerne på førskoleområdet, som har engageret koordineringen og udførelsen af opkvalificeringerne.

 

For nærmere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på e-mail: rose@nanoq.gl eller tlf: +299 34 50 00