airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Udvidet åbningstid for Tusaannga skal hjælpe selvmordstruede

Nogle gange har man brug for at tale med nogen, uanset hvad klokken er – særligt hvis man er alene med mørke og dystre tanker. Derfor kan børn, unge og voksne nu få hjælp fra telefonrådgivningen Tusaannga det meste af døgnet.
23. marts 2022
Udvidet aabningstid for Tusaannga skal hjaelpe selvmordstruede

Tusaannga er et tilbud til alle, som har behov for nogen at tale med, uanset hvad det kan handle om. Det kan være ensomhed eller ubehagelige oplevelser, eller det kan f.eks. være selvmordstanker. Tusaannga kan være en hjælp og støtte, når tilværelsen er svær og tankerne er tunge.

Tusaannga har allerede hjulpet mange personer. En del af dem har haft selvmordstanker. En tidligere statistik viser, at selvmordstanker er den næsthyppigste årsag til at kontakte Tusaannga. Netop ved selvmordstanker er der behov for akut hjælp.

Derfor udvider Tusaannga åbningstiden. Det er nu muligt at få hjælp længere tid i weekenden og sent om aftenen i hverdagen. Børn, unge og voksne kan ringe til en rådgiver og snakke om de tanker og bekymringer, som de ikke vil dele med deres venner og familie.

- Vi skal have selvmordstallet ned og det kan være afgørende for en person med selvmordstanker at få hjælp på det rigtige tidspunkt. Ved at udvide Tusaanngas åbningstider kan vi forebygge ulykkelige hændelser, hvor et menneske tager livet af sig selv. Vi skal helst forebygge, at et menneske kommer så langt ud, men når det sker, skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe, udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, og Familier, Paneeraq Olsen.

De nye åbningstider for Tusaannga er:
Mandag – torsdag: kl. 09:00 – 00:00
Fredag & lørdag: kl. 09:00 – 04:00
Søndag: kl. 09:00 – 00:00

I 2021 hjalp telefonrådgivningen over 2.576 personer, hvilket er en stigning på 240 opkald fra året før. Der har været en stor stigning i antallet af personer, der kontakter Tusaannga for første gang. Næsten 40 % af opkaldene i 2021 var fra personer, der ikke tidligere havde kontaktet Tusaannga.

Tusaannga er et gratis og anonymt tilbud, som kan kontaktes ved at ringe på 80 11 80 eller ved at sende SMS på 18 99. Du kan kontakte Tusaannga med alle slags bekymringer.