airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Vejledning til handicapsagsbehandlere

Socialstyrelsen skal med glæde meddele, at vejledningen og håndbogen til Inatsisartutlov nr. 13, af 12. juni 2019 om støtte til personer med handicap nu er færdiggjort.
15. marts 2022
Vejledningen og håndbogen til Inatsisartutlov nr. 13, af 12. juni 2019 om støtte til personer med handicap kan hentes her

Vejledningen

Vejledning til loven om støtte til personer med handicap kan bruges til, at få uddybet hvad sagsbehandleren skal være opmærksom på i forbindelse med sagsbehandlingen.
Vejledningen er tænkt som en opslagsbog og guide til sagsbehandlere, og andre fagpersoner der i deres daglige arbejde har brug for viden om regler og praksis på handicapområdet.
Vejledningen er ikke en erstatning for gældende lov, der findes på handicapområdet. Vejledningen er et supplement til forståelse af gældende lov.

I bilagene kan man finde tjeklister for sagsforløb, skabeloner til udredning og flere praktiske skemaer som sagsbehandleren kan benytte i sine arbejdsgange

Håndbogen

Håndbogen er tænkt som et opslagsværk. Her kan dannes grundviden om begreber og regler, som skal sætte særlig opmærksomhed på ved sagsbehandling inden for handicapområdet.
Håndbogen er tænkt som et opslagsværk, hvori du og dine kollegaer løbende kan tilføje punkter og emner til at gøre værket bedre. Tanken er at du her kan danne dig en grundviden om begreber og regler, som du skal være opmærksom på når sagsbehandler indenfor handicapsager. Du må altid foretage en individuel vurdering af hver sag, men med en basisviden om nogle grundlæggende forvaltningsretlige regler og begreber, kan din sagsbehandling forhåbentligt blive bedre og mere smidig.

Handicapvejledningen, handicaphåndbogen og bilagene vil kunne findes på Socialstyrelsens hjemmeside, www.socialstyrelsen.gl