Kommunerne har brugt mødet til at finde inspiration og udveksle viden på deres egne fagområder. Der blev desuden sat fokus på forskellige samarbejdspunkter i henhold til lovgivningen. Der blev for eksempel indhentet tillægsudtalelser hos kommunerne under genbehandling af Inatsisartutlov nr. 16, derudover fremlagde Paarisa faktorer omkring TOPI, og så blev der fremlagt og debatteret redskaber til udvikling af samarbejdet til fremtidig udvikling af barnet. Sidstnævnte havde fokus på indholdsrig og sund udvikling på baggrund af Inatsisartutlov nr. 16 - altså redskaber til barnets udviklingsstadie (MIIM 3 & MIIM 5) samt Barnets mappe.
På den sidste dag, den 30. september , blev der afviklet seminar om Initiativ 3 og samarbejdet med rejseholdet. Her deltog en initiativkoordinator, Bianca Luff, og tre praktiske konsulenter samt deres afdelingsleder fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Danmark. Disse har deltaget siden opstarten af Initiativ 3.
Hver kommune delte deres procedure om Tidlig Indsats, og lederen fremlagde, på vegne af rejseholdet, meninger og status over Initiativ 3. Til sidst fremlagde STUK’s (Styrelsen for Undervisning og Kvalitet) praksiskonsulenter i det danske Børne- og Undervisningsministerium deres procedure.
Mødet havde fokus på debat, udveksling af meninger og sparring af opgaver.
92% af deltagerne var overordnet tilfredse med fagcheftræffet. Det vurderer tilfredshedsbarometeret, som efterfølgende er sendt til kommunerne.
Fagchefer og pædagogiske konsulenter takkede Initiativ 3 og var enige om, at de skal føle ejerskab over Initiativ 3 i fremtiden. Fra nu af skal samarbejdet mellem Socialstyrelsen og kommunerne udføres under fælles ansvar.