Rådgivningsenhed for Sagsbehandlere har sendt tilbud om plejeforældres deltagelse i den online fremlæggelse til alle kommuner.
- Den lykkedes meget godt, og det var glædeligt at så mange deltog i arrangementet og udviste stort engagement, siger Mia Nielsen, plejefamiliekonsulent, Rådgivningsenheden for Sagsbehandlere i Socialstyrelsen.
40-50 deltagere repræsenterede alle kommuner i landet. Det bevidner, at kommunerne har viderefordelt tilbuddet og dermed støtter plejeforældre. Det lykkede endda for kommunerne at arrangerer deltagelse i den online fremlæggelse til de plejeforældre, som ikke havde mulighed for at deltage fra eget hjem.
Der var kun få tilfælde, hvor teknikken svigtede, hvorfor enkelte kommuner og plejeforældre ikke lykkedes at komme online.
Onlinearrangementet har et fast emne, hvis formål er at give viden til plejeforældre og medarbejdere, der arbejder med plejeforældrene. Oplægsholdere behandlede emner, som vedrører tavshedspligt og grænserne for, hvor meget man kan bruge de sociale medier til. Herunder også hvilke konsekvenser, der kan opstå, hvis man overskrider personlige grænser. Formålet med emnet er at give viden vedrørende den lovgivningsmæssige beskyttelse af personer.
Som plejeforældre anses emnet som "arbejde", og det kræver, at man har tavshedspligt. Med hensyn til samarbejdet med eksempelvis kommunen, så blev det også drøftet, hvad dette indebærer i forhold til tavshedspligten.
Planen er, at der afholdes arrangementer med forskellige emner for plejeforældre. Det næste emne som kommer i fokus, er ”Teenager – rammer og udvikling”.
”Teenager – rammer og udvikling” afholdes den 2. marts 2023. Tilbuddet sendes til kommunerne, hvor der vil være et link til adgang, og der er mulighed for at arrangementet kan holdes både på grønlandsk og dansk.