airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Nu får landets børn og unge lettere adgang til anonym og gratis hjælp

Den landsdækkende rådgivning, Tusaannga, går den 17. maj i luften med et nyt digitalt univers til børn og unge, som gør anonym og gratis rådgivning til børn og unge i hele landet endnu mere tilgængelig.
17. maj 2024

Hvad enten børn og unge har lyst til at tale med en rådgiver på telefon, chat eller sms, få hjælp fra andre børn, eller læse om emner som ensomhed og selvmordstanker, så er det nu muligt på Tusaannga.gl. Hjemmesiden er realiseret i et samarbejde med Børns Vilkår.

Hidtil har børn og unge haft mulighed for at ringe til 801180 eller sende en SMS til 1899. Men fra i dag kan de også benytte en ny chatfunktion, som både kan øge følelsen af anonymitet, fordi man kan henvende sig uden at bruge sit telefonnummer, og som samtidig udvider muligheden for at få gratis rådgivning på grønlandsk for børn og unge, som er bosat uden for Grønland.

Det nye digitale univers er bygget op på samme måde som BørneTelefonens hjemmeside i Danmark. Siden indeholder derfor også indirekte rådgivning med flere temasider, hvor børn og unge kan finde viden og råd om, hvordan de kan tackle forskellige udfordringer, der kan fylde i et børne- og ungdomsliv.

Siden hedder ”hjælp til selvhjælp” og er til dem, som for eksempel endnu ikke er klar til at snakke højt med nogen, om det der er svært. Ligesom på BørneTelefonens hjemmeside introduceres også et rådgivningsunivers med navnet ”Lad os hjælpe hinanden/Ikioqatigiitta”, hvor børn og unge kan rådføre sig med jævnaldrende – helt anonymt.

”Dagen i dag er en vigtig milepæl i vores arbejde for at støtte børn og unge i de udfordringer de møder til daglig. Vi ser i Tusaanngas interne undersøgelser og Qamani-rapporten, at børn og unge ofte foretrækker at tale med deres jævnaldrende om deres problemer, og dette bliver nu en mulighed på Tusaannga.gl. Vi ønsker at vise børn og unge, at Tusaannga er et sted, hvor man kan få støtte til alle slags daglige udfordringer –for eksempel om forelskelse eller spørgsmål om kroppens udvikling,” udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Aqqaluaq B. Egede.

Tilbuddene på Tusaannga.gl er et resultat af børn og unges eget ønske om at få flere muligheder for anonym hjælp og rådgivning.
Børns Vilkår har været en afgørende samarbejdspartner i udviklingen af hjemmesiden. På baggrund af næsten 40 års erfaring med at drive BørneTelefonen har Børns Vilkår kunne bidrage med viden, digital infrastruktur og opkvalificering af rådgiverne. Børns Vilkår har også hjulpet Tusaannga med at rejse finansiering gennem forskellige fonde til at kunne realisere projektet.

Du kan besøge Tusaanngas nye hjemmeside her.

Tusaannga er et gratis og anonymt tilbud, som kan kontaktes ved at ringe på 80 11 80 eller ved at sende SMS på 18 99.

Fonde, der har støttet projektet: Asta og Jul. P. Justesens Fond, Hempel Fonden, Bygma Fonden, Dansk Tennis Fond, Hurtigruten Foundation, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Nikolai og Felix Fonden og Dansk Sygeplejeråds Solidaritetsfond