airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Tidlig Indsats og MANU: Styrker Samarbejdet og hjælper fagfolk i Nordgrønland

Tidlig indsats og MANU styrker det tværfaglige samarbejde og understøtter fagfolk i brugen af MANU i Nordgrønland.
5. juli 2024

Tidlig Indsats-teamet og MANU-teamet har i juni måned været på fælles tjenesterejse til Ilulissat, Qeqertarsuaq og Upernavik.

Formålet med turen var at understøtte fagfolk i dagtilbud, familiecentre, sundhedsplejen og kommuner i brugen af MANU-materialerne tilpasset de lokale forhold.

Det var også at etablere og styrke tidlig indsats-grupper i de forskellige byer for at sikre at, der er et kompetent team af fagpersoner, der kan hjælpe og rådgive kommende familier og støtte barnets første tusinde dage.

Besøg i SPS Ilulissat

Tidlig indsats og MANU-konsulenterne besøgte blandt andet også PI/SPS (Socialpædagogisk Seminarium) i Ilulissat, hvor de præsenterede deres arbejde for en række studerende.

I den efterfølgende evaluering af turen fremhæver deltagerne, at de har fået et større kendskab til MANU-materialerne, hvilket gør deres arbejde lettere og giver dem mere gå-på-mod.

Tydeligere rollefordeling

Det fremhæves også, at Tidlig Indsats i Socialstyrelsen har tydeliggjort rollefordelingen i arbejdet med tidlig indsats, hvilket skaber grobund for et bedre og kommende tværfagligt samarbejde.

Nogle af de positive tilbagemeldinger lyder:

• Pædagogisk medarbejder: “Jeg er blevet mere rolig og ser mere lyst på fremtiden. MANU har effektive materialer, som vil lette hverdagen for forældrene, personalet og ikke mindst for børnene.”

• Pædagogisk medarbejder: “Jeg har fået mere viden og fået mere gå-på-mod i mit arbejde.” 

• Fagperson i Tidlig Indsats: “Gruppen har fået mere overblik over rollefordelinger.”