airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Anbefalinger til skærmbrug på førskoleområdet

I anledningen af Børnenes dag d. 1. juni præsenterer Afdelingen for Børns Udvikling, Nationale Anbefalinger om Skærmbrug til Førskolebørn
31. maj 2024

Børns hverdag er i dag mere digitalt end nogensinde før og det øgede skærmbrug kan påvirke børnenes trivsel og velvære. Socialstyrelsens Afdeling for Børns Udvikling er derfor stolte over at kunne lancere skræddersyet nationale anbefalinger om skærmbrug i førskolealderen, i anledning af Børnenes Dag.
Anbefalingerne retter opmærksomheden mod at være nysgerrig på børnenes digitale liv og sætte alders- og udviklingssvarende rammer for børns digitale liv.
Som led i vores indsats har vi udviklet disse plakater, der opfordrer til refleksion over både forældres og dagtilbuds skærmbrug. Disse plakater bliver distribueret til dagtilbud over hele landet, inklusive dagtilbud og dagplejere.
Vi gør også vores anbefalinger tilgængelige på vores hjemmeside, hvor forældre og fagfolk kan finde ressourcer og vejledning om emnet.

Vores overordnede mål er at fremme børnenes trivsel og forebygge negative konsekvenser af overdreven og uhensigtsmæssig skærmbrug på flere områder af deres udvikling og velvære.

Ved at informere og vejlede forældre og dagtilbudspersonale ønsker vi at skabe en mere bevidst og ansvarlig tilgang til skærmbrug blandt førskolebørn.

Lad os sammen skabe en sundere digital fremtid for vores børn.

Vi ønsker alle børn en fantastisk Børnenes Dag i dag og altid.
Lad os sammen skabe en sundere digital fremtid for vores børn.

Læs nærmere om anbefalingerne ved at klikke ind på linket under denne tekst: