airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Bekymringsbarometer

Der findes to bekymringsbarometre: Janus Centrets bekymringsbarometer og bekymringsbarometret fra Socialstyrelsen

Alle underretninger skal indberettes til landsdækkende indretningssystem, når dette er muligt.

Bekymringsbarometer - Januscentret 

Formålet med bekymringsbarometeret:
Det overordnede formål er at nedsætte antallet af børn og unge, der bliver ofre for andre børns og unges seksuelle overgreb samt at forebygge, at børn og unge udvikler en seksuel overgrebsadfærd. Der kan bl.a. være tale om blufærdighedskrænkelse og beføling, men også grovere seksuelle krænkelser. Da en stor del af børn og unge med seksuelt bekymrende adfærd selv har været udsat for overgreb, er det vigtigt at kunne genkende symptomerne og gribe ind så hurtigt som muligt.

Bekymringsbarometeret er et værktøj, der kan bruges, hvor I er i tvivl om, hvordan I skal tackle, eller hvor bekymrende I skal være over den adfærd, barnet eller den unge udviser. 

Bekymringsbarometeret kan downloades her

Bekymringsbarometer - Socialstyrelsen 

Den overordnede mål er at kunne vurdere og handle på sager om børn og unge i forhold til omsorgssvigt, vold og vanrøgt af børn og unge.

Bekymringsbarometeret er et værktøj, der kan bruges, hvor I er i tvivl om, hvordan I skal tackle, eller hvor bekymrede I skal være over for den adfærd, barnet eller den unge udvider.

Socialstyrelsens bekymringsbarometer - klik her.