airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

ITQ-CA


Hvad er ITQ-CA?

International Trauma Questionnaire (ITQ-CA) er et selvrapporteringsredskab, der screener for ICD-11 symptomer for PTSD og kompleks PTSD hos børn og unge på 7-17 år. ITQ-CA indeholder seks spørgsmål om symptomerne på PTSD (genoplevelse, undgåelse og forøget vagtsomhed). Samt seks spørgsmål om forstyrrelse i selvorganisering (forstyrrelse i affektregulering, negativ selvopfattelse og forstyrrede relationer til andre). Tilsammen kan spørgsmålene om PTSD og selvorganisering bruges til at screene for kompleks PTSD.

Igennem et samarbejde mellem Videnscenter for Psykotraumatologi, SDU, og Børnerejseholdet er ITQ-CA blevet oversat til grønlandsk, og aktuelt bearbejdes data fra Grønland for at undersøge, hvordan den virker.

Hvem kan bruge ITQ-CA?

Alle faggrupper kan anvende ITQ-CA i deres arbejde med unge. Når screeningsredskabet anvendes, er det vigtig at være opmærksom på, at den screener for PTSD og kompleks PTSD, og vi som fagpersoner derfor ikke kan stille en diagnose ud fra dette redskab.

ITQ-CA på grønlandsk og dansk kan hentes her fra hjemmesiden. Scoringsarket til testen kan du få tilsendt, ved at kontakte følgende mail: iass@nanoq.gl

Det anbefales, at fagpersoner får et kursus i udførelsen og scoringen af ITQ-CA.