airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

SDQ materiale til børn og unge mellem 2-17 år


Hvad er SDQ?

Strengths and Difficulties Questionnaire (SDQ) er et spørgeskema med 25 spørgsmål, som er udviklet til at vurdere børn i 2-17 års alderen inden for fire problemområder, hhv. hyperaktivitet/uopmærksomhed, emotionelle problemer, adfærdsproblemer, problemer i forhold til jævnaldrende samt et styrkeområde; sociale styrker.

 

Hvem kan bruge SDQ?

Alle faggrupper kan anvende SDQ i deres arbejde med børn og unge her i Grønland, for at opnå indsigt i barnets eller den unges trivsel. Der findes tre versioner, en hvor børn og unge mellem 11-17 år selv udfylder skemaet, en version hvor forældre besvarer spørgsmålene for barnet og en version til lærer og pædagoger. Udfyldelse af de tre versioner kan være med til at give et forskelligt indblik i barnet og dermed kunne yde en helhedsorienteret indsats for at støtte op om barnets trivsel.

 

Hvordan og hvornår man bruger det?

SDQ spørgeskemaet anvendes når fagpersoner behandler børn og unge og behøver en større indsigt i barnet eller den unges trivel. Spørgeskemaet udfyldes i hånden af enten barnet selv, hvis barnet er over 11 og ellers udfyldes det af forældrene til barnet.

 


SDQ-normdata rapport

Download SDQ til fri benyttelse

Du kan hente flere versioner af SDQ spørgeskemaet på både grønlandsk og dansk via nedenstående knapper.