airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Tusaannga

Anonymitet i Tusaannga

tusaannga.gl

Hvad er anonymitet i Tusaannga? 

Tusaannga er en anonym rådgivning, der tilbyder et anonymt og fortroligt rum til dig, der har brug for at tale åbent og trygt om psykisk mistrivsel eller det som gør ondt eller fylder fx ensomhed, selvmordstanker, angst, depression, sorg, overgreb, vold, mobning, problemer i familien eller parforhold m.m.

At være anonym betyder, at rådgiveren ikke kan se, hvem du er, eller hvor du ringer eller skriver fra, og at det, du fortæller, ikke bliver fortalt videre til andre.

Der er dog undtagelser. Hvis du fortæller, at du er i fare, fx vil tage dit eget liv eller bliver slået derhjemme, eller hvis du fortæller om noget ulovligt, fx at du ønsker at skade andre, eller at du bliver udsat for overgreb m.m., er vi forpligtet til at forsøge at hjælpe dig, hvis vi kan, fordi vi – ligesom alle andre voksne i Grønland – har underretningspligt og afværgepligt.

Hvis rådgiveren vurderer, at der er brug for at tage kontakt til kommunen eller politiet for at hjælpe dig, fortæller rådgiveren det til dig under samtalen og vil spørge ind til flere oplysninger om dig. Du vælger selvfølgelig selv, hvad du fortæller.

Du skal også være opmærksom på, at du selv kan opgive din anonymitet. Det er meget individuelt, hvor mange oplysninger der skal til før, det er muligt for os at vide, hvem du er. Hvis du fx hedder noget specielt og bor i en lille by eller bygd er det nemmere at genkende dig, end hvis du hedder noget meget almindeligt og bor i en stor by. Derfor skal du tænke over, hvor mange informationer du giver om dig selv.

Tusaangas logo med ulven der hyler