airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax
Log ind

Rejseholdet for voksne med senfølger efter seksuelle overgrebVoksne med senfølger efter seksuelle overgreb 

Har du senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen? Vil du gerne have hjælp til at til at komme videre? Så er det måske en mulighed for dig at søge om at komme i behandling i ”Rejseholdet for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen”. Kontakt dit lokale kommunekontor, socialforvaltning eller familiecenter for at høre, hvilke tilbud der evt. er til behandling af senfølger i din by/bygd.

Rejseholdet hjælper netop voksne med senfølger med at få et bedre liv. Rejseholdet består af forskellige teams af psykologer og psykoterapeuter, der rejser rundt i landet og tilbyder terapeutisk behandling til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb som børn. Siden etableringen af Rejseholdet i 2013 har flere end 650 personer været i behandling i 13 byer og 2 bygder.

Rejseholdet opholder sig i en by eller bygd i en hel uge hver måned igennem 11 måneder. Her kan du få gruppebehandling og/eller individuel terapi. Når du melder dig til Rejseholdet, vil du blive indkaldt til en visitationssamtale med terapeuterne. Rejseholdet vurderer her behovet for behandling – om du f.eks. skal tilbydes gruppebehandling eller individuel behandling. Herefter vil du blive inviteret til den første behandlingssession. Som regel vil du få tilbudt to behandlingssessioner i løbet af Rejseholdets behandlingsrejse til byen/bygden.

Det er gratis at få terapeutisk behandling for senfølger efter seksuelle overgreb fra Rejseholdet.

Hvis Rejseholdet er i byen, vil du blive henvist videre til Rejseholdets lokale samarbejdspartner, som vil formidle kontakten til Rejseholdet.

Hvad er senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen?

Senfølger er kendetegnet ved en lang række psykiske, sociale og fysiske lidelser/vanskeligheder i voksenlivet, som er fremkommet pga. seksuelle overgreb i barndommen.

Oplever du eksempelvis:
• Depression
• Angst
• Mareridt og flashbacks
• Alkoholmisbrug/stofmisbrug
• Selvmordstanker
• Tilknytningsvanskeligheder til arbejdsmarkedet
• Vanskelige samlivsforhold/sociale tilknytningsproblemer
• Post-traumatisk stress syndrom (PTSD)
• Spiseforstyrrelser

Disse symptomer kan være udtryk for senfølgeskader. De viser sig ofte, når der er gået en længere periode – typisk flere år – hvor personen ikke har fået hjælp til at håndtere de seksuelle overgreb.

Man kan ikke fjerne minderne om seksuelle overgreb, men man kan få hjælp til at lære at leve med det, der er sket i barndommen og få et godt liv og en bedre livskvalitet i voksenlivet.