"Tidlig Indsats overfor gravide familier” er startet op i 2007 i et samarbejde mellem Departement for Sundhed, Departement for Sociale Anliggender og PAARISA.
Det centrale fokus i Tidlig indsats overfor gravide familier (TI) er det tværfaglige arbejde i opsporingen af familier i sårbare situationer så tidligt som muligt i det enkelte barns liv.
TI-programmet har tidligere været placeret i Allorfik og derefter overgik projektet i PAARISA. Efter resortændring 2022 blev Tidlig Indsats programmet placeret i den nyoprettede afdeling; Afdeling for Børns Udvikling, under Socialstyrelsen.
I 2019 blev der i forlængelse af den grønlandsk-danske aftale sat særligt fokus på en styrket indsats på området. Socialstyrelsen driver 11 initiativer fra det grønlandsk-danske tværgående samarbejde for en styrket indsats for udsatte børn og unge. Hvert initiativ består af en eller flere medarbejdere, som samarbejder med kommuner, daginstitutioner, sundhedsvæsen, Allorfik og Socialstyrelsen i Danmark. Blandt initiativerne er initiativ 2, der arbejder målrettet på at styrke det tværfaglige samarbejde i Tidlig Indsats teams i alle byer og bygder i Grønland.
Tidlig Indsats programmet for gravide familier har til formål at fremme barnets trivsel og forebygge omsorgssvigt i et tæt samarbejde med familien. TI sætter ind så tidligt som muligt hos gravide familier og er en forebyggende indsats, der har til formål at forhindre problemer i at opstå eller udvikle sig.
Tidlig Indsats teams i hver by består blandt andet af jordemødre, sundhedsplejersker, sundhedsplejeassistenter, sagsbehandler, socialrådgivere, pædagoger, familiebehandlere, rusmiddelsbehandlere, der koordinerer indsatsen i samarbejde med familierne.
Indsatsgrupperne vigtigste formål er at:
Afdeling for Tidlig indsats
Hvis I har spørgsmål, kontakt os, tirsdag og torsdag kl. 14:00 -16:00
(+299) 25 10 19