131 resultater for: “”
Killiliisa rollemodeller fortæller deres historier i det nye teaterstykke ”Tarnima Nammatai”, der sætter fokus på livet efter seksuelle overgreb.
Se mereSocialstyrelsen lancerer et Killiliisa-univers på www.paarisa.gl. Her kan du blandt andet finde den prisvindende dokumentar om seksuelle overgreb: ”Lykken skræmmer mig ikke længere” samt en helt ny podcast-serie.
Se merePaarisa som er en enhed i Socialstyrelsen har indgået et samarbejde med Sex og Samfund om at udvikle undervisningsmateriale til seksualundervisning til ældstetrinnet i folkeskolerne.
Se merePaarisa, Grønlands Politi og Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd, PiSiu, opfordrer forældre til at være særligt opmærksomme på deres børns brug af sociale medier.
Se mereUge 18 er ugen, hvor der sættes fokus på og skabes debat om alkoholvaner og drikkemønstre i hele landet. Årets tema: ”Sunde og inkluderende fællesskaber” sætter fokus på trivsel og god mental sundhed hos børn og deres familier.
Se mereBehandlingstilbuddet Alliaq, har været i Tasiilaq mellem d. 27. maj og 2. juni.
Se mereSocialstyrelsen har fra 2020 til nu arbejdet på en større indsats for at skabe et tættere samarbejde med landets kommuner og døgninstitutioner.
Se mereNu kan du finde vejledende kriterier til fastsættelse af plejevederlag på Socialstyrelsens hjemmeside.
Se mereNu kan du finde en udfyldningsblanket på Socialstyrelsens hjemmeside, når du vil søge om at få dokumentation på, at du grundet dit synshandicap har brug for at medbringe en ledsager ved rejser med Air Greenland og Arctic Umiaq Line.
Se mereInitiativ 10, som er en del af det grønlandsk-danske samarbejde, har været i Tasiilaq mellem d. 30. juni og 9. juli med henblik på opstart af Børnerejseholdet. Undervejs besøgte Initiativ 10 også de omkringliggende bygder Isortoq, Kulusuk, Kuummiit, Sermiligaaq og Tiilerilaaq.
Se mereSocialstyrelsens Rådgivningsenhed for Sagsbehandlere er på tjenesterejse i juni og juli 2021, hvor enheden er i gang med systematisering og udarbejdelse af sagslister i samarbejde med sagsbehandlerne for børne- og ungesager i Qeqertalik Kommune, både i Qasigiannguit og Kangaatsiaq, og efterfølgende i Qeqertarsuaq.
Se mereFra den 1. september bliver det nemmere for borgere, der har volds- eller aggressionsproblemer i deres nære relationer, at komme i kontakt med behandlingstilbuddet Alliaq. Åbningstiderne udvides, så telefonlinjerne er åbne alle ugens dage.
Se merePå Verdens selvmordsforebyggelsesdag, viser årsrapporten for telefonrådgivningen Tusaannga, at selvmordstanker er en af de primære årsager til, at børn og unge søger hjælp.
Se mereTo medarbejdere i Socialstyrelsen blev fejret for mange års tro tjeneste i Selvstyret.
Se mereÅrets handicapuge i uge 41 sætter fokus på ’Tilgængelighed – fysisk, socialt og digitalt’.
Se mereHandicapugen foregik i hele landet i uge 41.
Se mereTusaannga, Grønlands nationale telefonrådgivning for børn, unge og voksne, har nu fået sin egen Facebookside og profil på Instagram.
Se mereI forlængelse af det Grønlandsk-Danske samarbejde afholdt Socialstyrelsen og Borgerrettet afdeling i uge 41 den første af en række workshops i familiecenter-ledernetværket bestående af kommunernes fagchefer samt ledere og souschefer i de 16 familiecentre.
Se mereDøgn- og Visitationsafdelingen i Socialstyrelsen har for forstanderne på de Selvstyreejede døgninstitutioner afholdt Forstanderseminar fra d. 14. til d. 17. september 2021 i Ilulissat.
Se merePaarisa, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland hylder ildsjæle og forbilleder inden for idræt og sundhed ved Maligassiuisut Show 2021 fredag d. 5. november på Hotel Hans Egede.
Se mereEn fremtid med mere sundhed og trivsel, ikke mindst for den opvoksende generation af børn og unge. Det er visionen for samarbejdet mellem KNI/Pilersuisoq, Pisiffik, Brugseni og Paarisa. Under et nyt fælles logo med teksten: 'Sammen om det gode liv' vil samarbejdsparterne fremover arbejde målrettet for at fremme det gode liv ved at gøre det sunde valg til det lette og naturlige valg.
Se mereSocialstyrelsens Initiativ 7, som er en del af det grønlandsk-danske samarbejde, har i efteråret 2021 indgået et samarbejde med Socialpædagogisk Seminarium (PI/SPS) om at tilbyde målrettede kurser til ufaglært personale, inden for det sociale børne- og ungeområde.
Se mereVed Maligassiuisut Show uddelte Paarisa, som er en enhed i Socialstyrelsen, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland priser til rollemodeller og ildsjæle inden for idræt og sundhed, som kan være til inspiration for os alle. Maligassiuisut Show blev vist direkte på KNR TV.
Se mereVi ønsker alle en hjertelig glædelig jul! Vi vil gerne sige tak for et godt og udbytterigt samarbejde i året 2021. Vi håber at det gode samarbejde og dialog fortsætter i 2022. I ønskes et godt nytår og at I kommer godt ind i det nye...
Se mereInitiativ 10 rejser til Danmark mellem den 10. december og 17. december med henblik på at besøge Januscentret, SDU, Børnehus Syd og Børnehuset Midt.
Se mereFormålet med kurset er, at forebygge konflikter eller reducere konflikter, på arbejdspladser, i institutioner, hvor der primært arbejdes med forebyggelse og omsorg, for at reducere vold, konflikter og trusler.
Se mereFra i dag af kan du finde en samling af viden på det sociale område.
Se mereKurser i selvmordsforebyggelse i Narsaq og Nanortalik er netop afsluttet. 54 kursister deltog og der blev uddannet 4 nye grønlandske instruktører.
Se mereFormålet er at støtte op om familier og borgere, der har økonomiske - og andre udfordringer i deres hverdag. En Juleaktivitet er et tilbud om lidt adspredelse i en ellers presset hverdag og kan være med til at give familien og borgere en positiv oplevelse i Juletiden.
Se mereI det forgangne år har Voksenrejseholdet (psykoterapeuter og psykologer, der behandler senfølger efter seksuelle overgreb) været i følgende byer: Qaanaaq, Uummannaq, Aasiaat, Maniitsoq, Nuuk, Paamiut, Nanortalik og Tasiilaq.
Se mereUge SEX finder sted i årets 6. uge, hvor fokus er seksuel sundhed. Her er Naalakkersuisuts målsætning, at forældre og samfund som helhed har ansvaret for både børn og unge kan vokse op i tryghed. Det gælder også at have et sundt seksualliv og indsigt i, hvordan man kan få et sundt seksuelt liv.
Se mereNogle gange har man brug for at tale med nogen, uanset hvad klokken er – særligt hvis man er alene med mørke og dystre tanker. Derfor kan børn, unge og voksne nu få hjælp fra telefonrådgivningen Tusaannga det meste af døgnet.
Se mereSocialstyrelsen skal med glæde meddele, at vejledningen og håndbogen til Inatsisartutlov nr. 13, af 12. juni 2019 om støtte til personer med handicap nu er færdiggjort.
Se mereÅret 2021 har budt på flere tiltag i Alliaq. Herunder udvidede åbningstider, nye materialer og nye TV- og radiospots. Samt opfølgning for borgere, som har været i forløb i behandlingstilbuddet.
Se mereAktivitetskalenderen giver et overblik over de kurser og aktiviteter, som Socialstyrelsen tilbyder. Kalenderen fungerer både som et overblik og et planlægningsværktøj for kommunerne og internt i Socialstyrelsen.
Se mereKatsi Kleist-Eriksen (til venstre) og Ivalo Møller Lange (til højre), fra Børnerejseholdet, arbejder i Upernavik fra marts 2022 til februar 2023.
Se mereEr du uddannet socialrådgiver, og har du lyst til at yde en ekstra indsats for udsatte børn og unge? Nu har du muligheden for at tage et ophold til i en af byerne i Kommune Qeqertalik i en kortere periode.
Se mereUge 18 markeres over hele landet og har til formål at sætte fokus på og skabe debat om alkoholvaner og drikkemønstre. Det gøres ved at være opmærksom på faktorer, der har en beskyttende effekt.
Se mereNetværk, ny viden og socialpædagogiske metoder, der kan styrke beboernes trivsel og ud-vikling, er på alles læber på døgninstitutionsområdet. Derfor havde Socialstyrelsen sat overskrifter som fagfællesskaber, traumepsykologi og mentalisering i praksis på program-met på årets forstanderseminar, der blev afholdt i Malmø i dagene 2.-7. april.
Se mereNaturen som terapeutisk behandling for børn og unge med særlige behov, undervisning og information, voldsindsats og flere tiltag har fået gavn af TAPI-uddelingen. Ildsjæle i hele landet har fået gavn af tilskuddet. Her kan du læse, hvad pengene bland andet er gået til.
Se mereInitiativ 4 (det grønlandsk-dansk tværgående arbejde) har netop afholdt seminar- og netværksdage om ”Fremtidens frivillighed”.
Se merePaarisa, initiativ 4, har netop afholdt netværksmøde for frivillige fra sociale civilsamfundsorganisationer (NGO’er) i Nuuk d. 9. juni 2022.
Se mere88 ansøgere har søgt om tilskudsmidler fra Naalakkersuisut. Dette er 40 mindre end sidste år. Det tyder på, at kommuner og institutioner har fået bedre vejledning i, hvad man kan søge.
Se mereAnsøgere og potentielle ansøgere kan i den infografiske rapport få information om fordelingen af tilskud fra Naalakkersuisut.
Se mereVagtmobilen i Rådgivningsenheden for sagsbehandlere etableres for at understøtte Børn og Unge sagsbehandlere og lederes behov for vejledning i det daglige arbejde.
Se mereNaalakkersuisoq for Børn, Unge og Familier har i år igen uddelt midler til markering af WHO´s dag for forbyggelse af selvmord 10. september 2022.
Se mereAlliaq har haft besøg af psykologspecialisterne Per Isdal og Øystein Solberg, som er tilknyttet Alternativ Til Vold i Norge. De afholdte i september seminar omkring vold i nære relationer.
Se mereUddannelsesstyrelsens førskolekonsulenter hører nu under Socialstyrelsen og flytter til nye lokaler.
Se mereMeeqqat 0-18 har i oktober måned været i Ilulissat og Qeqertaq for at undervise i det trivselsopsporende IT-værktøj TOPI (Tidlig Opsporing og Indsats).
Se mere